Йога

Йогата е здраве, красота и хармония. Тя не само е начин на живот и на мислене, тя дава онова прекрасно спокойствие, което в днешното забързано ежедневие ни липсва. Йогата обединява трите основни компонента на човешката личност: тяло, ум и душа. Тя е пътят, чрез който да постигнем хармонията между тях и да станем по-щастливи, успешни и здрави.

В йогата има няколко основни похвата, за постигането на  хармония

  • Правилни упражнения (асани)-тялото ни е устроено, за да се движи, за съжаление съвременния начин на живот е свързан с обездвижване, по този начин тялото започва да страда от разлини болести. Правилните упражнения трябва да са приятни за този, който ги изпълнява и в същото време полезни за тялото, ума и духа.
  • Правилното дишане (пранаяма)-йогата ни учи как правилно да използваме дробовете си и да дишаме.Правилното дишане трябва да е дълбоко, бавно и ритмично като така се подобрява жизнеността и прочиства ума.
  • Правилната релаксация – чрез пълно отпускане на мускулите се постига вътрешен мир, а нервната система се подмладява.
  • Позитивно мислене и медитация – ние сме това, което мислим. Трябва да се стараем да мислим позитивно и творчески, което ще ни помогне да постигнем отлично здраве и спокоен ум.А със спокоен ум, няма невъзможнни неща.

В спортна зала Ассей заниманията включват изпълнение на асани(позите в йога) като са съобразени с възможностите на всеки. В комплекса са вклю           чени и пранаяма (упражнения за дишане), както и релаксация в края на всяка тренировка. Заниманията са подходяши както за начинаещи, така и за хора занимавали се с йога.

Заповядайте на заниманията по йога, за да избягате от ежедневния стрес и да  се насладите на един час релакс  за душата и тялото.