Тае бо

Тае бо е фитнес система, която съчетава в себе си техники от бойните изкуства (основно таекуондо, бокс, карате) и аеробни елементи под съпровода на мотивираща и ритмична музика.

Таекуондистът Били Бланкс съсдава Тае бо през 90-те години и тя става сред най-популярните фитнесн системи в Америка. Поради огромният успех по-късно той я патентова.

Името на системата е от две думи „тае”, което на корейски означава крак и е свързано с ритниците в системата и като цяло работата свързана с долната част на тялото; „бо” е съкратено от „бокс” и е свързана с ударите и работата за горната част на тялото т.е тази фитнес система работи върху цялото тяло, ако разгледаме името на системата като акроним то ще получим:

  • Total commitment to whatever you do – Пълно обвързване към всичко, което правиш
  • Awareness of yourself and the world – Пълно себеусешане и осъзнаване на света
  • Excellence, the truest goal in anything you do- Превъзходство, най-истинската цел за                                                всичко , което правиш                                                     
  • Body as a force for total change-Тялото като сила за пълна промяна
  • Obedience to your will and your true desire for change-Подчинение на волята ти у желанието ти за промяна

Чрез тае бо се подобрява работата на сърдечно-съдовата система, концентрациата, силата, баланса. Тае бо е перфектният начин за развиване и оформяне на мускулната маса,  намалява подкожните мазнини, подобрява кръвообръщението ( което влияе добре върху кожата, мускулите, стреса), тонизира и разтоварва. Поради високата динамичност на тренировката се изгарят огромно количество калории около 600-800ккал, затова в комбинация и с подходящ хранителен режим (които можем да разработим специално за Вас) е едно прекрасно средство за отслабване и поддържане на форма. Оптималният брой тренировки е три пъти седмично, а най-важното за постигане на резултати е постоянството.

Ако досега не сте били на подобна тренировка е добре загрявката да си я направите изиграете без почивка, а след това може да си правите малки почивки докато свикнете с темпото. Ние сме там и Ви очакваме 🙂 !

Очакваме и всички, които обичат Тае бо 🙂